Donderdag 20 april 2023 - 14 uur 

LENTEFEEST! 

 

Waar: Feestzalen Elysee, Sledderloweg 14, Genk 

 

Programma:

  • 13.30 uur: Deuren open 
  • 14.00 uur: Opening feest met aperitief en welkomstwoord voorzitter Ferdi Vanhengel
  • Start buffet 

Koud:

- Zalmsalade

- Griekse pasta met gebroken scampi’s & curry-eitjes

- Rundercarpaccio op tomaat met parmezaan

- Caesarsalade kip 

- Serranoham met meloen                   

Warm:

- Aspergesoep 

- Tongscharrolletjes fijne groenten Dugléré

- Zonnevisfilet met spinazie - trostomaatjes beurre blanc

- Varkensgebraad met natuursaus /champignonsaus 

- Runderstoofvlees op Vlaamse wijze met abdijbier

- Kippenpasteitje met bladerdeegkoekjes

- Warme groenten: bloemkool / broccoli / wortel / groene asperges / erwtjes / witloof 

- Warme peertjes

- Frietjes / aardappelkroketten / gegratineerde aardappeltjes

Dessert: 

- Mousses van verschillende smaken: chocolade - aardbei ...

- Tiramisu

- Soesjes

- Vers fruit

Dranken: 

- Frisdrank

- Bier & wijn

- Koffie & thee 

 

  • Dans en gezellig samenzijn 
  • Live muziek Chris & Saskia 
  • 18:00 Einde

 

Prijs:

€ 55 per persoon dranken inbegrepen 

 

Inschrijven is noodzakelijk en kan enkel voor leden en hun partner:

  1. Stort voor 15 april - € 55 per persoon - op  rekening BE76 0682 0151 4695 van ODG-3600 met mededeling: Lentefeest + na(a)m(en) en voorna(a)m(en) van de deelnemers.
  2. Vul het inschrijvingsformulier hieronder in: 


- Of telefonisch op woensdag 05 april - zie uitnodiging voor de details. 

- De inschrijvingen worden afgesloten op 15 april. 

 

Woensdag 24 mei 2023

Daguitstap met bus

BORGLOON - RIEMST 

Bezoek BelOrta site Borgloon

Tonnen fruit vinden de weg naar de BelOrta site Borgloon. Met een rechtstreekse tewerkstelling van ongeveer 150 personeelsleden, is deze veiling één van de voornaamste werkgevers van Zuid-Haspengouw. Bovendien heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd als belangrijkste coöperatieve verkooporganisatie voor fruit van een 1000-tal kwalitatief hoogstaande beroepstelers in de regio. BelOrta site Borgloon is marktleider in de verkoop van aardbeien en zomerfruit waaronder een breed assortiment bessen (rode bessen, blauwbessen, bramen, frambozen), krieken en kersen.

We maken er kennis met de werking van de veiling. Ontdekken de moderne verkoopzaal, de bewaring, verpakking- en sorteerafdeling van hard en zacht fruit.

 

Bezoek wijnkasteel Genoels-Elderen Riemst 

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek. 

In 1990 heeft de familie van Rennes de eeuwenoude wijncultuur weer doen herleven. Sindsdien is de wijndruif in dit mooie landschap rondom het kasteel van Genoels-Elderen weer helemaal terug.

Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in het land en verwelkomt jaarlijks 15000 bezoekers. Deskundige gidsen leiden u door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en 13de eeuwse wijnkelders.
U maakt een wandeling door het park rond het kasteel met prachtig arboretum, rozentuin en de grootste wijngaarden van België. U bezoekt het oude koetshuis met de meest moderne druivenpers, de stokerij, de eeuwenoude en de nieuwe wijnkelders. En tot slot proeft u onze wijn in het wijnhuis.

Naast informatie over het verleden, het heden en de toekomst van het domein, de restauratiewerken en de speciale oude bomen, ontdekt u de werkzaamheden in de wijngaarden en de volledige vinificatie van druif tot in het glas.

 

Dinsdag 20 juni 2023

Daguitstap met bus

EINDHOVEN - POSTEL

Bezoek Philips Museum

Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier is het moderne Philips Museum, dat je meeneemt in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk. En op dit moment bevindt Philips zich in de voorhoede van grote omwentelingen in de gezondheidszorg. Altijd met als doel: het leven van mensen verbeteren.

 

Bezoek Norbertijnenabdij van Postel

Tijdens het bezoek maak je kennis met de eeuwenoude abdij van Postel. De abdij is een verzamelplaats van bezienswaardigheden: de prachtige gebouwen, de romaanse kerk, het gerestaureerde pesthuisje, de wereldvermaarde bibliotheek, de kruidentuin, ka asmakerij, ... Ook leer je het boeiende dagdagelijkse bestaan van de huidige Norbertijnenpaters kennen.