Woensdag 11 oktober 2023 - 14 uur 

VIRTUELE REIS NAAR MONGOLIË

door Herman Put

 

Mongolië is bij ons niet zo bekend, toch was het in de 13de eeuw onder Genghis Kahn (hieronder op zijn paard) en zijn opvolgers één van de grootste wereldrijken en beheerste een gebied van de Stille Oceaan tot Midden-Europa. Het huidige Mongolië is veel kleiner, maar toch nog 90 maal België en ligt ingesloten tussen Rusland in het noorden en China in het zuiden.  

Mongolië is sinds 1912 onafhankelijk van China en telt 3,5 miljoen inwoners, waarvan 1,5 miljoen in de hoofdstad Ulaanbaatar, dat uitgegroeid is tot een moderne hoofdstad. Buiten de hoofdstad leeft de bevolking nog steeds nomadisch op de Mongoolse hoogvlakte. 

Het land kent veel musea waar je o.a. dinosauriërfossielen kunt bewonderen. Het landschap is vooral heuvelachtig met steppegebieden, berggebieden en woestijnen. De bevolking leeft veelal in tenten en heeft als voornaamste inkomstenbron de veeteelt. Overal rondom de tenten zie je kuddes met voornamelijk schapen. In het zuiden van Mongolië vind je de Gobi-woestijn met daarbij de Yoliin Am. Yoliin Am staat bekend als kloof waar het hele jaar door meters dik ijs te vinden is. De populairste sport in Mongolië is het worstelen.

 

 • Waar: schouwburg stadhuis Genk
 • Prijs: € 5 (koffie en taart inbegrepen) 
 • Inschrijven kan tot 6 oktober: 
  • Stort € 5 per persoon op rekening BE76 0682 0151 4695 van ODG-3600 - met mededeling: Mongolië +  na(a)m(en) & voorna(a)m(en) van de deelnemer(s). Deze storting is je /jullie inschrijving.
  • In het kader van oktober feestmaand Genkse medioren en senioren kunnen ook niet leden zich inschrijven via 089 65 43 75 of  sociaal.welzijn@genk.be . Ben jij langs deze weg al ingeschreven, dan is het niet nodig om dat hier opnieuw te doen.

 

Zaterdag & zondag 14 - 15 oktober 2023 

ODG-3600 blijft in beweging tegen Kanker en doet mee aan:

LEVENSLOOP GENK 

Versterk ons team⤻

Maandag 13 november 2023 - 14 uur 

ERF- EN SCHENKINGSRECHT

Lezing door notaris Monique Seronvalle

 

 • Waar: Flèèketaer, Zagerijstraat 42, Genk 
 • Agenda, prijs, inschrijven: weldra meer 

 

Vrijdag 8 december 2023 

 

ODG-3600 op privé-cruise met de Limburgia

 

🎄 KERSTMARKT IN MAASTRICHT 🎄

Ons traditioneel kerstfeest in een nieuw kleedje: een dagje shoppen en genieten op het water met een luxe schip omgetoverd tot kerstcruise. Geen parkeerproblemen om te gaan shoppen en alles op wandelafstand. Geniet van de prachtige omgeving, de sluizen die we doen en de 3 waterwegen die we bevaren. In Maastricht kan je gezellig kuieren door de stad, gaan shoppen of de kerstmarkt op het Vrijthof bezoeken. 

 

Programma: 

 • 08.00 uur: inscheping in Zutendaal
 • 08.30 uur: afvaart - de bemanning serveert een ontbijt met koffie of thee
 • 12.00 uur: aanmeren in het centrum van Maastricht - vrij bezoek Maastricht 
 • 16.00 uur: terug aan boord - verwelkoming met gluhwein of kerstborrel - 3 gangen kerstdiner 
 • 19.30 uur: aanmeren in Zutendaal 

Prijs, inschrijven...: later meer