Gezonde 65-plussers gezocht 

In het kader van ons onderzoek rond Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid (BPPV) zijn wij op zoek naar gezonde deelnemers. Daarom zou ik u vriendelijk willen vragen om de leden van uw vereniging op de hoogte te stellen van ons onderzoek, in de hoop dat wij zo extra deelnemers kunnen verkrijgen. Hieronder een extra woordje uitleg. 

 

Wat is BPPV?

BPPV is een goedaardige aandoening van het evenwichtsorgaan die zorgt voor klachten van duizeligheid bij hoofdbewegingen. 

 

Wij zijn op zoek naar:

-       Thuiswonenden vrouwen van 65 jaar of ouder. 

-       Zonder progressieve aandoening zoals de ziekte van Parkinson, MS,…

-       Die niet aan het revalideren zijn van cardiovasculaire aandoeningen of orthopedische ingrepen. 

Het hebben van duizeligheidsklachten is niet nodig, wij hebben ook gezonde personen nodig om een vergelijking te kunnen maken. 

 

Praktisch: 

Alle onderzoeken vinden plaats in het Ziekenhuis Oost-Limburg, campus Sint-Jan in Genk. Uw parkeerkosten worden vergoed en u krijgt een volledig gratis onderzoek van uw evenwichtsorgaan en een evaluatie van uw evenwicht, lichamelijke activiteit en kwetsbaarheid. 

 

Eventuele extra informatie kan u terugvinden in bijlage. Bij vragen of interesse kan u steeds contact opnemen met Sara Pauwels (sara.pauwels@uhasselt.be, 011 26 88 55).

 

Alvast bedankt om uw bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek.

 

Met vriendelijke groeten.